• 431

  Centrul de Studii Vedice - Oradea
  0 recenzii

 • Originea celei mai vechi culturi din lume se află în India. O mărturie a acestei epoci sunt textele originale în sanscrită, Vedele, ce cuprind toate aspectele vieţii umane: ştiinţa, filozofia, religia, meditaţia, istoria, medicina (ayurveda), astrologia (jyotisha), arhitectura, ş.a.

  Cunoaşterea vedică, ştiinţa spirituală despre Divinitate, este transmisă printr-un lanţ continuu de maeştrii spirituali iluminaţi care au dăruit înţelepciune spirituală discipolilor lor până în zilele noastre.

  În vremurile vechi, elevii acestor maeştrii învăţau Veda simplu, prin ascultare şi memorizare. Cu "numai" 5000 de ani în urmă, Veda a fost consemnată oficial prin transpunerea ei în formă scrisă de către marele înţelept Vyāsa.

  Înţelepciunea vedică a fost pentru prima dată adusă în Occident în anul 1965 prin venirea în New York a Graţiei Sale Divine A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda.

  Numai Śrīla Prabhupāda a avut inspiraţia de a introduce învăţătura universală a Vedelor în cultura occidentală şi a fondat astfel Societatea Internaţională pentru Conştiinţa de Kṛṣṇa, care s-a extins rapid în întreaga lume.

 • Recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie