• 838

  Ansamblul de dansuri populare - "LIOARA"
  0 recenzii

 • Ansamblul folcloric "LIOARA" a fost reinfiintat in Noiembrie 2004 sub egida Fundatiei romane pentru tineret Bihor si activeaza in Casa Tineretului Oradea.

  Ansamblul condus de maestrul de dans popular MIRCEA DARABAN doreste initierea si promovarea tinerelor talente,pentru pastrarea traditiilor si obiceiurilor populare romanesti. Alaturi de dansatorii Ansamblului folcloric isi desfasoara activitatea si Taraful "LIOARA" condus de d-nul FLORIN BONTU.

  Dupa 7 luni de la infiintare ansamblul folcloric de copii "LIOARA" a participat in perioada 3.06 - 10.06.2005 la festivalul de dans popular din localitatea PAU - Franta. Alaturi de lotul de 16 dansatori au mai participat 5 instrumentisti si solista de muzica populara ADINA ILEA. Invitatia a fost din partea Asociatiei " Fnfance de l'Est " presedinte Casenave Bruno. Pe langa spectacolele oficiale de Sambata 04.06 si Duminica 05.06.2005 tinerii dansatori au avut posibilitatea de a vizita Coasta Basci - Oceanul Atlantic si intalniri cu tineri liceeni din orasul Pau.

  In Oradea ansamblul a participat la manifestarile organizae in cadrul "TOAMNEI ORADENE" si la spectacolul folcloric pentru copii , cu ocazia zilei orasului Oradea - 12.Octombrie

  In 2007 Ansamblul "LIOARA" a fost prezenta la Festivalul International PRIMORSKO - Bulgaria, unde a obtinut locul II.

  In perioada 25-29.06.2008 la festivalul international de folclor din localitatea Forst (Germania) "INTERNATIONAL FOLKLORE AVALANCHE 2008".

  In perioada 25-30.08.2010 localitatea Liptal – Cehia, au participat la Festivalul internaţional de folclor, alături de ansambluri folclorice din Indonezia, Noua Zeelanda, Cehia, Slovacia, Rusia...

  Pentru toti acei care doresc sa cunoasca tainele dansurilor populare copii si tineri sint asteptati la cursurile organizate la Casa Tineretului. La terminarea cursului se organizeaza selectie pentru ansamblul folcloric " LIOARA ".

 • Recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie