• 900

  Muzeul Iosif Vulcan
  0 recenzii

 • Muzeul Iosif Vulcan

  Muzeul memorial „Iosif Vulcan” este un punct distinct pe harta culturală a Oradiei, pentru că cel căruia îi este dedicat a avut meritul nepieritor de a-l fi debutat şi botezat pe poetul Mihai Eminescu în revista Familia.
  Întemeiat în toamna lui 1964, muzeul a fost consacrat abia peste un an, cu ocazia aniversării centenarului revistei Familia.
  Muzeul Memorial “Iosif Vulcan” funcţionează în clădirea care a găzduit, în perioada 1896-1906, locuinţa lui Iosif Vulcan şi redacţia revistei Familia. Expoziţia de bază a muzeului a fost reorganizată şi inaugurată la 18 mai 2001. Ea a fost concepută ca un corpus documentar cu cărţi, vitrine, fotografii, scrisori, în original şi în reproduceri, privind traiectul vieţii şi activităţii literare al lui Iosif Vucan şi al revistei Familia.

  Colecţia Muzeului Memorial „Iosif Vulcan” conţine o serie de documente originale şi în reproduceri, numere din cele cinci serii ale revistei Familia, fondată de Iosif Vulcan, mobilier aparţinînd acestuia, obiecte de artă şi tablouri.

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie